Hlavní obsah

Přes české hranice míří na MS kromě fanoušků i prostitutky

Právo, Václav Kozák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROZVADOV

Na hranicích s Německem je už rušno. Před českými fotbalovými fanoušky do dějiště mistrovství světa zamířily prostitutky. Většinou přejíždějí z východních států.

Článek

"Zájem fanoušků zatím není tak velký. Mírný nárůst jsme zaznamenali, ale ten největší nápor teprve přijde. Do Německa teď hojně míří spíše lidé, kteří nemají zájem ani tak o fotbal. Denně projíždí tady přes hranici kolem pětadvaceti žen z Bulharska. Jsou to prostitutky," řekl v pátek Právu jeden z celníků na přechodu v Rozvadově, kde, tak jako na ostatních přechodech, už několik dní platí zvláštní režim.

Podle Heleny Fertšakové z plzeňského oblastního ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie celníci zostřili kontrolu vytipovaných aut a autobusů s fanoušky, kteří míří do Německa z východu. "Kontroly jsou zpřísněné, máme vytipované osoby u kterých se provádí podrobnější kontrola," sdělila Fertšaková.

Policisté zjišťují, zda cestující na šampionát nejsou v evidenci hledaných osob, nebo u sebe nemají drogy či zbraně. "Prověřujeme také, zda přes ČR necestují například fanoušci z Anglie, kteří mají zakázaný vstup na fotbalová utkání," dodala Fertšaková. Zatím nedošlo k zadržení žádné osoby, ale jména podezřelých včetně lehkých dam, které už mají v policejní databázi záznam o prostituci, čeští celníci předávají německým kolegům.

"Ti si je pak prověřují a hlídají na německém území," doplnila Fertšaková. Cizinecká policie se zaměřuje i na kontroly ubytoven a penziónů v příhraniční oblasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám