Hlavní obsah

Nehoda českého kamiónu zablokovala dálnici u Trnavy

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Nejfrekventovanější slovenská dálnice mezi Trnavou a Bratislavou byla ve čtvrtek dopoledne neprůjezdná kvůli dopravní nehodě. Směrem do slovenské metropole ji zablokoval převrácený kamión. Nehodu zřejmě způsobil český řidič.

Článek

"Podle předběžných zjištění nehodu zapříčinil řidič českého kamiónu, který se nepřesvědčil, zda je levý jízdní pruh volný," uvedla bratislavská policejní mluvčí Tatiana Kurucová.

Při předjíždění vytlačil kamión osobní vozidlo v levém pruhu, které narazilo do středových svodidel. Od nich se odrazilo a narazilo do slovenského kamiónu. Ten se převrátil a zablokoval dálnici ve směru na Bratislavu.

Při nehodě se nikdo nezranil. Škoda se odhaduje na 1,3 miliónu slovenských korun. Kvůli nehodě byla uzavřena dálnice, což způsobilo dopravní kolaps. Policie odkláněla dopravu na starou silnici směrem na Senec, která se záhy zcela ucpala.

Paralyzována byla doprava také v Trnavě. Vytvářely se tam několikakilometrové zácpy, v nichž se řidiči zdrželi přes hodinu.

Na stejném místě dálnice zemřeli koncem roku 2005 při hromadné havárii čtyři lidé. Tato část dálnice je na Slovensku nejfrekventovanější a odborníci upozorňují, že po spuštění výroby v automobilkách PSA Peugeot Citroen u Trnavy a KIA u Žiliny se na dálnici ještě zvýší provoz kamiónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám