Hlavní obsah

Českého řidiče kamiónu v Anglii unesl maskovaný gang

Novinky, DPA, part

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Skupina maskovaných zločinců unesla ve Velké Británii českého řidiče kamiónu. Gang ho v autě přepadnul minulý čtvrtek brzy ráno, zatímco spal. Pak řidiče donutili zavézt jeho nákladní auto do průmyslové zóny 300 kilometrů vzdáleného Lancashire. Ukradený náklad měl hodnotu 360 tisíc liber (asi 15 miliónů korun).

Článek

Čtyřiatřicetiletý řidič se stal obětí přepadení na odpočívadle u města Waterstock v hrabství Oxfordshire ve střední Anglii.

Na cestě únosci s nákladem několikrát několikrát stavěli, aby vyložili náklad, který tvořilo hlavně počítačové vybavení.

"Oběť drželi proti její vůli přes pět hodin," řekl k případu detektiv Mick Hooker, který zločin vyšetřuje. Nakonec kamión zapálili a řidiče propustili.

Unesený už je zpátky v Česku

"Náš šofér už je zpátky doma v České republice," řekl Novinkám syn majitele okradené brněnské firmy Petr Šťastný International Transport. Jeho otec v Anglii spolupracuje na vyšetřování.

Firmě pravděpodobně vznikla velká škoda. Na webových stránkách přepravce se píše, že má zboží pojištěné "do výše 10 miliónů korun". Hodnota nákladu měla být o pět miliónů vyšší. Zástupce firmy to odmítl komentovat.   

Britská policie se už s žádostí o poskytnutí svědectví obrátila na ty, kdo minulý čtvrtek na dálnici M40 zahlédli modrý kamión se zlatě vyvedeným nápisem Petr Šťastný International Transport na boku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám