Hlavní obsah

Tajfun Chanchu v Číně poprvé zabíjel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Dvě děti ve čtvrtek zemřely v troskách zřícené budovy a nejméně šest dalších zahynulo při sesuvech půdy a záplavách, které na jihu Číny způsobil tajfun Chanchu. Svůj domov už kvúli počasí muselo opustit skoro milión lidí.

Článek

Děti zemřely potom, co zatím nejvíce postiženou pobřeží jižní provincii Kuang-tung zasáhly prudké vichřice a dešťové přívaly, které tajfun s sebou přinesl. Několik domů jim padlo za oběť.

V Jihočínském moři kvůli Chanchu uvázla mimo jiné belgická loď s nákladem rudy a osmi členy posádky na palubě. Na pomoc jí muselo vyjet čínské záchranné plavidlo. V oblasti platí zákaz vydávat se na otevřené moře. Počasí přinutilo aerolinky zrušit některé lety.

Mořské vlny dosahující vlivem tajfunu v oblasti výšky tří až čtyř metrů smetly ve středu také tři studenty, kteří se koupali na pláži v jižním Japonsku. Podle japonských úřadů jeden z nich zahynul a jeho tělo bylo nalezeno poblíž ostrova Hateruma, který patří do souostroví Okinawa a u něhož se sedmnáctiletí mladíci koupali. Dalšího chlapce zachránili místní potápěči. Třetí se stále pohřešuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám