Hlavní obsah

Až 35 izraelských vojáků zneužilo nezletilou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IZRAEL

V Izraeli vypukl velký skandál. Až 35 vojáků je podezřelých ze sexuálního zneužití jedenáctileté dívky. Obhajoba však tvrdí, že dívka dala k pohlavnímu styku podnět sama a tvrdila přitom, že je jí šestnáct let.

Článek

Až 35 izraelských vojáků je podezřelých ze znásilnění jedenáctileté dívky. Obhajoba tvrdí, že dívka lhala o svém věku a přiznala se údajně, že vojáky sama podněcovala. Armáda v neděli oznámila, že zatím bylo v případu vyšetřeno 17 vojáků a další budou předvoláni.

Dívka žila s rodinou na základně izraelského letectva v jižním Izraeli. Nyní jí je 14 let, je v péči psychologa a rodina se už odstěhovala. Někteří z vyšetřovaných vojáků sdělili, že jim tvrdila, že je jí 16 let, a že nikdo neměl tušení, že jí nebylo ještě ani 12. Jeden voják řekl listu Maariv, že dívka dala ke kontaktu sama podnět.

Plukovník ve výslužbě Gadi Amir prohlásil, že ačkoli byli mnozí velitelé případem šokováni, nemohla se taková věc udát "bez vědomí mnoha lidí, včetně důstojníků". "Myslím si, že tu jde o spiknutí věc zamlčet. Je to mnohem víc než trestný čin. Je to znásilnění, porušení norem a etického kodexu, bez něhož naše armáda nemůže dál existovat," řekl Amir.

O zneužívání žen v armádě se v Izraeli hovoří stále častěji. Nejznámější je případ bývalého ministra obrany Jicchaka Mordechaje. Před pěti lety byl usvědčen ze dvou případů sexuálního zneužití, což ale popírá.

Pro množství nevhodných komentářů byla diskuse zrušena. Všem slušným čtenářům se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám