Hlavní obsah

Záplavy na Srí Lance si vyžádaly na 200 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLOMBO

Náhlé záplavy a sesuvy půdy na Srí Lance si podle nové bilance vyžádaly nejméně 200 obětí. Přibližně stejný počet lidí je nezvěstných. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters s odvoláním na vládu. Meteorologové varují, že deštivé počasí v postižených regionech bude pokračovat.

Článek

Následkem záplav muselo podle úřadů opustit své domovy již přes 150 tisíc lidí. Útočiště jim poskytly chrámy, školy a veřejné budovy. Živel zničil mnoho domů, kostelů, škol a dalších veřejných budov.

Srílanská vláda uvolnila na pomoc postiženým oblastem s okamžitou platností šest milionů rupií, což je asi 62500 dolarů. Rodinám obětí bude hradit pohřební výdaje ve výši 15000 rupií, čili 156 dolarů.

Rekordně silné deště

Podobně vydatné deště jsou na Srí Lance, která má na 18,6 milionu obyvatel, poměrně zřídké. Nynější deště jsou považovány za nejsilnější za posledních 60 let. Před týdnem zasáhl Srí Lanku cyklón, který strhával z domů střechy, vyvracel stromy a několik ulic metropole Kolombo se ocitlo pod metrovou vodou. Od té doby vydatně pršelo v centrálních a jižních částech země.

Sousední Indie oznámila, že na žádost srílanské vlády posílá na pomoc vojenské námořní lodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám