Hlavní obsah

Na filipínském stadiónu byli v panice ušlapáni 73 lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANILA

Tragédií skončila v sobotu na Filipínách oslava prvního výročí televizní soutěže Wowowee. Na stadiónu v Manile byli ušlapáni 73 lidé, především starších a žen. Těch má být mezi oběťmi 63. Dalších 360 osob bylo zraněno. Původní bilance byla podle filipínského Červeného kříže 88 mrtvých, činitelé organizace ale posléze oznámili, že šlo o chybný součet.

Článek

Na stadión Ultra přišlo mezi deseti a třiceti tisíci lidmi. V tlačenice při rozdělování vstupenek vypukla panika poté, co někdo vykřikl, že na stadiónu je bomba, což se ale nepotvrdilo. Lidé se snažili prodrat ven a v úzké chodbě jich byly desítky ušlapány.

Místní úředníci seřadili na stadiónu mrtvá těla do řady a pustili se do identifikace obětí. V okolí stadiónu byly roztroušeny pohozené tašky a boty.

Někteří z lidí čekali před branami stadiónu dva dny. Hru Wowowee o vysoké peněžité i věcné ceny pořádá televizní stanice ABS-CBN a na Filipínách je velmi populární. Je v ní možné vyhrát milión peso, což je skoro 20 000 dolarů. V zemi přitom 40 obyvatel žije jen za 2 dolary denně. Výroční výhry přitom měly být dvojnásobné.

Pořadatelé chtěli soutěž navzdory tragédii uspořádat, policie však byla proti.

Anketa

Účastníte se televizních soutěží?
Ano
3,1 %
Ne
96,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2339 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám