Hlavní obsah

Pumový útok těžce zranil dva novináře televize ABC

Novinky, ABC News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD/RAMSTEIN

V Iráku byli v neděli při pumovém útoku těžce zraněni dva novináři americké televize ABC. S těžkými zraněními hlavy a zlomeninami byli v pondělí převezeni do Německa na leteckou základnu Ramstein.

Článek

Zdravotníci hodnotí stav obou zraněných jako vážný, ale jako stabilní. K útoku na vojenský konvoj, jehož byli součástí, došlo blízko iráckého města Taji, přibližně 18 kilometrů od Bagdádu.

Komentátora Boba Woodruffa, kameramana Dougha Vogta a jednoho z iráckých vojáků těžce zranila nastražená pozemní mina.

Woodruff a Vogt byli z irácké nemocnice následně transportováni do amerického vojenského léčebného centra v německém městě Landstuhl. Podle lékařů budou následující dny pro jejich přežití kritické.

Novináři byli v době útoku společně se čtyřčlenným zásahovým týmem. Jednotka byla přepadena ze zálohy. Útok začal dálkovým odpálením pozemní miny, po něm následovala střelba ze tří stran, uvedli vojáci.

Proti výbuchu pozemních min, které jsou odpalovány na dálku, se vojáci brání prostřednictvím rušiček. Ty jsou schopny narušit signál, kterým útočníci odpalují na dálku bomby. Zařízení však v tomto případě nefungovalo správně - mina byla pravděpodobně napojena na klasické dráty, uvedli vyšetřovatelé.

Konvoj byl v neděli přepaden na tom samém místě, jako byla minulý měsíc sestřelena americká bojová helikoptéra Apache. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám