Hlavní obsah

Na Floridě zemřelo při pádu hydroplánu 19 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Nejméně 19 lidí zahynulo při pondělní havárii hydroplánu Grumman C-73 společnosti Chalk´s Ocean Airwaver u pobřeží Miami na Floridě. Na palubě letadla bylo podle různých údajů devatenáct nebo dvacet lidí, dva členové posádky a cestující

Článek

Pobřežní hlídka našla těla 19 obětí uvedl v pondělí v noci její kapitán James Mays. Do pátrání byly nasazeny tři čluny a helikoptéra.

Hydroplán z roku 1947 se rozpadl už ve vzduchu. Video zachycuje, jak do vody padá trup a za ním hořící odlomené křídlo . "Viděla jsem dva kusy, jak spadly do vody, " uvedla jedna ze svědkyň tragédie s tím, že stroj letěl "pěkně nízko" a byl "hodně hlasitý". Další svědek nehody slyšel explozi a  viděl, jak se křídlo odlomilo.

Nehodu zaznamenal i Dana Warr z Pobřežní hlídky. "Nikdy by mě nic takového nenapadlo, viděl jsem ho vzlétnout a přistát nesčetněkrát. Teď jsem ale viděl tmavý kouř a hned poté bylo slyšet poplašné houkání tady na stanici," popsal.

První nehoda od roku 1919

Hydroplán společnosti Chalk's Ocean Airways, který létal mezi Miami a Bahamami,  havaroval těsně po startu. Mluvčí FBI uvedla, že zřejmě nejde o teroristický útok. Na místo však FBI poslala dva agenty.

Generální manažer aerolinek Roger Nair byl nehodu šokován: "Jsme rodinná společnost a většina našich cestujících byla našimi dlouhodobými zákazníky." Dodal ještě, že jde o první havárii stroje s cestujícími od založení firmy v roce 1919. V roce 1994 sice havarovalo jedno jejich letadlo, ale při nehodě zahynuli jen oba piloti. Na palubě nikdo jiný nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám