Hlavní obsah

V Německu soudí Češku za pašování drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZHOŘELEC

Osmadvacetiletá Češka před soudem v saském Zhořelci v úterý přiznala, že do Německa od roku 2003 pašovala drogy. Je považována za hlavu drogového gangu, který letos v červnu dopadla policie. Proti sedmi jeho členům je už veden proces.

Článek

Obžalovaná zpočátku v České republice kupovala gram drogy za 600 až 750 korun a v Německu jej prodávala za více než  dvojnásobek. V loňském roce začala do České republiky pašovat hydrochlorid efedrinu, který se používá pro výrobu pervitinu. Látku získávala  v berlínských lékárnách, kde podle prokuratury měla komplice.

Celkem propašovala 120 kilogramů hydrochloridu efedrinu, z nichž by se dala vyrobit droga, která by se na německém trhu dala prodat za 4,5 miliónu eur (135 miliónů korun).

V souvislosti s případem je vyšetřováno dalších 78 osob. Před několika dny bylo podle agentury DPA v Česku zatčeno dalších šest lidí, kteří vyráběli drogu. 

První listopadový víkend zadrželi výrobce pervitinu

Policisté o víkendu 5. a 6. listopadu zadrželi organizovanou skupinu osob, jejíž členové jsou obviněni z nedovolené výroby a prodeje pervitinu. Po policejním zásahu skončilo ve vazbě sedm osob.

Dle šéfa Národní protidrogové centrály (NPC) Jiřího Komorouse gang zřejmě vyvážel drogy na západ, například do Německa. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám