Hlavní obsah

Sto mrtvých při železničním neštěstí v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAIDARÁBÁD

Sto lidských životů si v sobotu vyžádalo železniční neštěstí v jihoindickém státu Ándhrapradéš, který se potýká se záplavami. Osobní vlak vykolejil a převrhl se do vzedmuté řeky poté, co voda strhla most přes řeku a smetla koleje.

Článek

Představitelé železnice se obávají, že mrtvých bude stále více. Dalších 30 až 40 lidí totiž podle nich odnesla voda. Do řeky se zřítilo sedm ze 14 vagonů soupravy a v každém mohlo být 50 až 60 cestujících. U jednoho vagonu bylo vidět, že má rozbitá okna a že se cestující z něho pokoušeli dostat ven. 

Na místě neštěstí, které je vzdáleno asi 30 kilometrů jižně od hlavního města Haidarábádu, pracují záchranné čety. Vagóny, v nichž jsou uvězněni cestující, je třeba nejprve rozřezat. Na vyprošťování vozů z vody byly dovezeny jeřáby.

Záchranné čety měly problém dostat se na místo neštěstí, protože přívalové deště zničily mnoho silnic. Zraněné do nemocnic přepravují kromě sanitek také vojenské vrtulníky. V jižní Indii vydatně prší již více než týden. Při záplavách ve státech Ándhrapradéš, Karnátaka a Tamilnádu zahynulo již nejméně 90 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám