Hlavní obsah

Bílý dům popírá, že při útoku na Irák Bushe vedl Bůh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Bílý dům ve čtvrtek popřel, že by byl pří útoku na Irák "veden božím poselstvím". S tímto tvrzením přišel palestinský vyjednavač Nabíl Šás, který se účastnil jednání o míru na Blízkém východě a v roce 2003 se sešel s prezidentem Bushem.

Článek

Šás se v červnu 2003 při jednání o americkém plánu nastolení míru na Blízkém východě, zvaném Cestovní mapa, účastnil schůzky s americkým prezidentem Bushem. "Prezident Bush nám všem řekl: ,Byl jsem veden božím poselstvím. Bůh mi chtěl říci, George, jdi a bojuj s teroristy v Afghánistánu, a pak mi Bůh chtěl říci, George, jdi a ukonči tyranii v Iráku...´ A já to udělal." 

Nabíl Šás to řekl dokumentaristům z BBC, kteří natáčeli pořad Vratký mír: Izrael a Arabové. Ten bude vysílán následující tři pondělky. 

Inkriminované schůzky se účastnil i palestinský lídr Mahmúd Abbás. Jemu údajně Bush řekl: Mám náboženské a morální závazky. Proto vám dám palestinský stát."

Bush se často dovolává Boha. Zmiňuje například, že Bůh stojí na straně spravedlivých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám