Hlavní obsah

Al-Kajdá pohrozila útoky na Los Angeles a Melbourne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Teroristická síť al-Kajdá prostřednictvím videonahrávky pohrozila útoky na města Los Angeles a Melbourne. O záznamu informovala televize ABC, která ho měla získat v Pákistánu od člena organizace, napsal v neděli Herald Sun.

Článek

Městům prý pohrozil maskovaný řečník, který byl označen jako Adam Gadahn z jižní Kalifornie. Útočníci podle něj budou jednat "bez lítosti". "Včera Londýn a Madrid, zítra Los Angeles a Melbourne," řekl. "Milujeme mír, ale mír podle našich pravidel," doplnil na záznamu.

Předpokládá se, že Gadahn by mohl být mladým Američanem, který se objevil již na jiné výhružné nahrávce asi před rokem. Podle ABC zřejmě konvertoval k islámu jako teenager v mešitě v Orange County v Kalifornii.

Podle Williama Brattona, šéfa policie v Los Angeles byla ve městě nasazena masivní bezpečnostní opatření proti možným útokům. Hrozba přichází u příležitosti čtvrtého výročí útoků z 11. září 2001.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám