Hlavní obsah

Matka prezidenta Bushe: chudina na přemístění jen vydělá

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW ORLEANS

Jako by nebylo dost kritiky, která se snesla na hlavu prezidenta George W. Bushe za opožděnou a nedostatečnou reakci na katastrofu amerického Jihu, musela ještě šéfovi Bílého domu "zavařit" vlastní matka.

Článek

Bývalá první dáma Barbara Bushová totiž dala nahlas průchod obavám, že neworleanská "chudina" vyhnaná ze svých domovů hurikánem Katrina "na svém přestěhování jenom vydělá".

Podle prezidentovy matky hrozí akutní nebezpečí, že mnozí z těch, jimž se dostalo pomoci v sousedních státech, budou chtít zůstat i poté, až voda opadne. "Nahání mi hrůzu, že se všichni rozhodnou zůstanou v Texasu," nechala se slyšet Bushová při návštěvě evakuačních center.

Později v rozhovoru pro americký veřejnoprávní rozhlasový pořad Marketplace dodala: "Přemisťování se chudým svým způsobem vyplatí. Všichni jen zírají na pohostinnost, s jakou jsou přijímáni. A protože to byla většinou všechno chudina, nemůže přijít zkrátka," uvedla bývalá první dáma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám