Hlavní obsah

Times: policie zmařila útok na britský parlament

Novinky, ČTK, The Sunday Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská policie údajně předešla chystanému útoku teroristické sítě al-Kajdá na britský parlament, při němž teroristé hodlali použít smrtící nervový plyn sarin. Napsal to britský list The Sunday Times.

Článek

Deník se o zmařeném útoku dozvěděl z interního policejního dokumentu. Zprávu pak listu potvrdil policista, který si ale nepřál zveřejnit jméno. "Plánovali použít chemikálie, špinavou bombu a sarin. Zkoumali všechny možné způsoby, jak je použít," řekl policista. Útok měl údajně proběhnout loni.

Podle listu policie a tajná služba MI5 našli na počítačích zabavených u podezřelých teroristů v Británii a Pákistánu kódované e-mailové zprávy, v nichž se hovoří o použití sarinu proti ministrům a poslanců. Rozluštit poštu teroristů pomohl vyšetřovatelům jeden z jejich informátorů v al-Kajdá.

Metropolitní policie odmítla oficiálně zprávu komentovat. "V tomto okamžiku nemůžeme k této záležitosti nic říci," prohlásil mluvčí londýnské policie.

V souvislosti s těmito hrozbami byla v britském parlamentu před několika měsíci zpřísněna bezpečnostní opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám