Hlavní obsah

Dvě tragédie v čínských dolech, voda uvěznila stovku havířů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Při pondělní explozi v uhelném dole na jihozápadě Číny zahynulo 14 horníků. Další dva jsou pohřešováni. I v pondělí pokračují záchranné práce v dalším dole, kde voda uvěznila 102 havíře. Šance na záchranu však jsou velmi malé.

Článek

Od neděle zůstávají v zaplaveném uhelném dole v jihočínské provincii Kuang-tung uvězněni 102 horníci. Místostarosta blízkého města Mej-džou uvedl: "Šance, že uvěznění horníci přežijí, je malá." 

V dole je 15 až 20 miliónů krychlových metrů vody a její hladina stoupá o půl metru za hodinu. Pumpy ji nestačí odčerpávat. Čtyřem horníkům se podařilo uniknout.

Pondělní exploze

V dole u obce Liou pchan-šuej v provincii Kuej-čou bylo v době pondělní exploze pod zemí 39 horníků. Čínská agentura Nová Čína upřesnila, že 23 z nich se dostalo včas na povrch.

Tragické nehody v čínských dolech jsou velmi časté. Jen za první pololetí tohoto roku při nich zahynulo na 2700 horníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám