Hlavní obsah

Učitel a školník v Zimbabwe zneužili 53 dětí a nakazili je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARARE

V Zimbabwe vláda uzavřela v úterý na východě země internátní základní školu, v níž bylo sexuálně zneužito nejméně 53 žáků. Na jejich zneužívání se podíleli rovněž učitel a školník.

Článek

Podle zpráv z místních novin bylo znásilněno 53 dětí, z toho 16 dívek opakovaně. Pachatelé je navíc nakazili pohlavními chorobami.

Dívky znásilňovalo po dobu několika měsíců pět podezřelých, mezi nimiž jsou  i osmatřicetiletý školník a učitel. První případy jsou hlášeny ze začátku roku.

"Je to zcela nenormální. Jde o spiknutí, 53 dětí bylo znásilněno. Jak to, že učitelé se o to nestarali a žáci o tom neinformovali?" ptal se ministr školství Aeneas Chigwedere a dodal: "Předpokládá se, že chráníme děti. Jsme odpovědnými osobami."

Škola, již navštěvuje 146 žáků, bude znovu otevřena v nejbližším možném termínu a budou v ní působit noví učitelé.

K sexuálnímu zneužívání dětí dochází k Zimbabwe celkem často. Mnohdy děti zneužívají dospělí, kteří je znají, a to včetně příbuzných. Zimbabwe je jednou ze zemí, kde je nejvíce rozšířen AIDS.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám