Hlavní obsah

Jižní a Severní Koreu spojil optický kabel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Obyvatelé Severní a Jižní Korey mají možnost spolu komunikovat. Oblasti oddělené přísně střeženou hranicí totiž v pondělí spojil kabel z optických vláken.

Článek

Dělníci z obou Korejí se setkali na jižní straně hranice a spojili kabely vedoucí z jihokorejského Munsanu do severokorejského Kesongu, informovala mluvčí jihokorejského ministerstva pro sjednocení.

Dvacet rodin z každé strany se setká prostřednictvím videookruhu v polovině srpna v souvislosti s oslavami 60. výročí osvobození Korejského poloostrova od japonské koloniální nadvlády.

Korejci, rozdělení od konce korejské války v roce 1953, by se měli podle agentury AP také osobně setkat v srpnu v severokorejském letovisku Diamantová hora.

Většinu ze 120 000 lidí v Jižní Koreji, kteří usilují o spojení se svými příbuznými v KLDR, tvoří staří lidé. Ti se obávají, že už jim v životě nezbývá mnoho času na to, aby se znovu setkali se svými blízkými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám