Hlavní obsah

Miliardář Epstein si nechal dovézt nezletilou Slovenku coby otrokyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální otrokyni si měl v minulosti za peníze pořídit na Slovensku americký finančník Jeffrey Epstein (66), který ve vazbě čeká na proces kvůli zneužívání nezletilých dívek. Přelíčení pokračovalo už ve čtvrtek po několikadenní přestávce.

Foto: Handout, Reuters

Jeffrey Epstein je vyšetřován ze zneužívání desítek nezletilých dívek v New Yorku a na Floridě.

Článek

Epstein, který už po dřívějších kauzách figuruje v registru sexuálních delikventů s vysokým rizikem recidivy, byl nalezen minulý týden ve věznici na Manhattanu s lehkým zraněním krku, které si možná přivodil sám, aby se vyhnul kriminálu.

Z dokumentů, které má soud k dispozici, je zřejmé, že mezi jeho zajatkyněmi byla i Slovenka Naďa Marcinková, nesprávně označovaná pedofilem jako „moje jugoslávská sexuální otrokyně“.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Budova věznice v New Yorku, kde je finančník Jeffrey Epstein držen ve vazbě

Té v době nebylo ještě 18 let. Epstein nutil k lesbickému sexu se Slovenkou jinou dívku, kterou posléze znásilnil a jako „odškodné“ jí věnoval v roce 2005 vůz Dodge Neon a tisíc dolarů v hotovosti.

Udělala kariéru v letectví

Marcinková dostala v roce 2008 imunitu, když poprvé svědčila proti svému trýzniteli. Dříve byla v médiích popisována jako Epsteinova asistentka a pilotka jeho soukromého Boeingu 727, kterému se přezdívalo „Lolita Express”.

Foto: Aviloop

Naďa Marcinková v současnosti používá jméno Nadia Marcinko

Marcinková kromě kariéry modelky skutečně disponuje pilotní licencí Federálního úřadu pro letectví (FAA) jako dopravní pilotka, působí také jako letecká instruktorka a provozovatelka webu o letectví Aviloop.

Epsteinovi hrozí až 45 let vězení. K jeho přátelům patřili exprezident Bill Clinton, nynější hlava USA Donald Trump i britský princ Andrew.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám