Hlavní obsah

Uřezané končetiny, ženská hlava na mužském těle. Agenti FBI popsali, co skrývala arizonská laboratoř

Novinky, tcs

Biological resource center (BRC) v arizonském Phoenixu dlouhá léta vykupovalo těla zemřelých na vědecké účely. Jenže před několika lety se ukázalo, že majitel části těl nelegálně prodává. Agenti FBI objevili v laboratoři lidské hlavy v kbelících, mužské genitálie v mrazáku nebo mužské tělo pověšené na zdi, na které byla přišita ženská hlava.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté vyklízejí v roce 2014 laboratoř, ve které byla zohavována lidská tělaVideo: Reuters

 
Článek

Agenti FBI provedli razii v laboratoři už v roce 2014. Díky civilním žalobám několika rodin, těla jejichž pozůstalých v laboratoři skončila, byla svědectví agentů zveřejněna až minulý týden. S odkazem na americká média o tom informoval britský Independent.

„Byla to scéna jak z hororu,“ zní nejčastější charakteristika laboratoře. Byla plná mrtvých těl, ta však nenesla žádné označení. „V mrazáku byly nádoby s lidskou krví a dalšími tělními tekutinami,“ popisuje jedno svědectví.

Další z agentů našel chladničku naplněnou uřezanými mužskými genitáliemi, kýble naplněné lidskými končetinami a hlavami a hlavy, které byly v různém stadiu rozkladu.

Laboratoř vlastnil a provozoval od roku 2007 jistý Stephen Gore. Laboratoř navenek vykupovala těla zemřelých na vědecký výzkum. Ve skutečnosti však Gore prodával části těl na černém trhu – hlavu za 500 dolarů (zhruba 11 500 korun), celé tělo za desetinásobek.

Za obchod s těly rok vězení

Troy Harp byl jeden z těch, kteří těla svých nejbližších, matku v roce 2012 a babičku v roce 2013, laboratoři věnovali. „Výzkum rakoviny, leukémie a všeho dalšího, na co by potřebovali vzorky tkání,“ uvedl Harp, jaký účel mu sdělili zástupci laboratoře, když tělo odkupovali. Dodal, že dle zjištění agentů byla těla v laboratoři rozřezávána motorovou pilou a nepotřebná torza házena na hromadu.

Gore byl v roce 2015 odsouzen za provozování nelegálního obchodu k jednomu roku vězení a dalším čtyřem letům podmínky a bylo mu uloženo zaplatit 121 tisíc dolarů (zhruba 2,7 milionu korun). Nyní ho v říjnu ještě čeká civilní soud, žaluje ho osm rodin, které mu prodaly těla příbuzných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám