Hlavní obsah

Exploze cisterny zabila na Urale čtyři turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jekatěrinburg (Rusko)
Aktualizováno

Nejméně čtyři lidé přišli v noci na neděli o život při explozi cisterny přepravující benzín, jejíž řidič svezl sedm stopařů. Oznámila to agentura TASS s odvoláním na místní úřady. K nehodě došlo na silnici mezi městem Karpinsk a obcí Kytlym na Uralu.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ruští policisté (ilustrační foto)

Článek

„Podle předběžných údajů řidič tahače cisterny dovolil, aby se na cisternu posadilo asi sedm turistů,” uvedl mluvčí oblastní správy ministerstva vnitra. Řidič totiž nezvládl řízení a sjel do příkopu, kde cisterna vzplála a vybuchla.

„Celkem jedenáct lidí utrpělo různě závažná zranění a popáleniny,” uvedl šéf administrativy Alexandr Ustinov s tím, že příčinou nehody bylo selhání brzd. „Čtyři lidé zahynuli,” dodal.

Podle mluvčího jsou mrtvými místní turisté, kteří pocházeli z oblasti. Jedním ze zraněných je i 14letý mladík, kterého letecky přepravili do nemocnice v Jekatěrinburgu.

Požár hasiči uhasili během deseti minut po příjezdu na místo. V cisterně pro přepravu až 4500 litrů paliva bylo totiž jen 500 litrů benzinu.

Řidič neutrpěl žádná zranění, ale podle policie byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 0,8 promile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám