Hlavní obsah

U kostela ve srílanském Kolombu se ozvala další exploze

– Kolombo • Aktualizováno

V autě u kostela svatého Antonína v Kolombu, který byl jedním z cílů nedělních útoků, se ozvala exploze. V nedaleko zaparkovaném autě byly objeveny výbušniny, napsal server týdeníku Focus. Na dalším místě v metropoli bylo na autobusové zastávce zajištěno 87 rozbušek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Další exploze na Srí LanceVideo: Reuters

 
Článek

Nedaleko kostela byl zadržen jeden muž. Exploze způsobila v oblasti paniku, jak dokládají videa na sociálních sítích. Zadrženého musela policie chránit před rozzlobeným davem, který ho chtěl lynčovat, píše Focus s odkazem na výpovědi svědků.

Prezident Maithripalu Sirisenu vyhlásil mimořádný stav, který začne platit v pondělí o půlnoci místního času (20:30 SELČ). Policii a armádě to umožní zatýkat a vyšetřovat bez soudního povolení. Toto opatření bylo několikrát vyhlášeno v době občanské války, která na Srí Lance skončila před deseti lety.

Sedm sebevražedných atentátníků zaútočilo v neděli na Srí Lance. Atentáty mají na svědomí už 290 lidských životů. Dalších nejméně 500 osob je zraněných. Mezi mrtvými je 32 cizinců.

Srílanská vláda se domnívá, že za útoky stojí radikální islamistická skupina National Thowheeth Jama’ath (NTJ), které pomáhali radikálové ze zahraničí

Reklama

Výběr článků

Načítám