Hlavní obsah

Vražda? V Itálii vyšetřují podivnou smrt modelky, která svědčila proti Berlusconimu

Italské úřady zahájily vyšetřování podezřelé smrti marocké modelky, která byla pravidelnou účastnicí divokých večírků pořádaných bývalým premiérem Silviem Berlusconim. Imán Fadílová se podle prokuratury mohla stát obětí vraždy, informoval v pátek list Corriere della Sera. Modelka byla i svědkyní v procesu, v němž Berlusconi čelí obžalobě z uplácení.

Foto: Profimedia.cz

Imán Fadílová

Článek

Třiatřicetiletá Fadílová zemřela 1. března poté, co ji do milánské nemocnice převezli s velkými bolestmi břicha. Tehdy svým přátelům a svému právníkovi řekla, že byla otrávena. Informace o smrti modelky zveřejnily úřady až nyní v pátek.

„Lékaři nedokázali s určitostí zjistit příčinu její smrti,” uvedl milánský prokurátor Francesco Greco. V lékařských záznamech Fadílové ale podle něj bylo „několik anomálií”.

Maročanka Fadílová svědčila v roce 2012 u milánského soudu v případu, v němž byl z pohlavního styku s nezletilou Maročankou Karimou Mahrúgovou přezdívanou Ruby obžalován bývalý italský premiér Berlusconi. Fadílová tehdy podrobně popisovala, jak vypadaly párty známé jako bunga-bunga.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Silvio Berlusconi na archivním snímku

Vypověděla například, že na jednom z večírků přítomné dámy předváděly striptýz v převleku za jeptišky. „Začaly tancovat jako jeptišky ve filmu Sestra v akci a potom se svlékly,” řekla Fadílová u soudu. Na jiné párty podle ní předvedla Berlusconimu striptýz žena s maskou fotbalisty Ronaldinha.

V procesu, v němž byla Fadílová svědkyní, nakonec Berlusconiho odsoudili. Po odvolání ale proces skončil v roce 2015 zprošťujícím rozsudkem kvůli nedostatku důkazů. Loni ovšem začal proces, ve kterém Berlusconi čelí obžalobě z uplácení svědků v případu známém jako Rubygate.

Sama Fadílová z přijímání úplatků obviněna nebyla, v procesu nicméně vystupovala jako svědkyně. Podle italských médií v poslední době pracovala na knize, ve které líčila svůj životní příběh. Podle agentury Reuters úřady po smrti modelky obdržely kopii jejího rukopisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám