Hlavní obsah

Manžel britské královny se nedlouho po nehodě vzdal řidičáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Manžel britské královny princ Philip se dobrovolně vzdal řidičského průkazu. Stalo se tak jen pár týdnů po nehodě, kterou 97letý vévoda z Edinburghu způsobil. Napsal to v sobotu server deníku The Guardian.

Foto: Reuters

Princ Philip

Článek

„Po důkladné rozvaze dospěl vévoda z Edinburghu k rozhodnutí se dobrovolně vzdát svého řidičského oprávnění,“ uvedl Buckinghamský palác.

Stalo se tak nedlouho po nehodě z poloviny ledna. Princ Philip tehdy řídil Land Rover Freelander, se kterým vyjížděl z příjezdové cesty vedoucí k panství Sandringham a nedal přednost vozu kia jedoucímu po rušné hlavní silnici A149.

Řidička do princova vozu narazila a skončila v příkopu, přičemž dvě ženy utrpěly zranění. [celá zpráva]

Dva dny po nehodě média psala, že byl princ Philip spatřen opět za volantem, přičemž to vypadalo, že není připoutaný. [celá zpráva]

Agentura Reuters uvedla, že v Británii není žádná věková hranice, po jejímž dosažení by lidé nemohli usednout za volant, ale že řidiči po sedmdesátce si musí každé tři roky oprávnění obnovit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autonehoda prince PhilipaVideo: Reuters

Reklama

Související články

Manžel britské královny měl autonehodu

Princ Philip, manžel britské panovnice Alžběty II., měl ve čtvrtek autonehodu poblíž královnina panství Sandringham. Z nehody vyvázl 97letý muž bez zranění.

Výběr článků

Načítám