Hlavní obsah

Američan si odsedí 40 let za vraždu pedofila, který mu zneužil dceru

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američana Jaye Maynora (43) minulý týden poslal soud na 40 let za mříže za to, že v roce 2014 zastřelil Raymonda Earla Brookse (59), který mu v minulosti zneužíval dceru.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Brooks byl adoptivním dědečkem Julie Maynorové (dnes 24), a jak se sám u soudu přiznal, několikrát ji znásilnil mezi jejím čtvrtým a devátým rokem života. Julie až do jedenadvaceti myslela, že je Brooks jejím otcem, ve skutečnosti ji ale zplodil Maynor s její jen 16letou matkou.

Jay Maynor

V roce 2002 byl Brooks odsouzen za zneužívání dítěte na pět let a k zaplacení finanční náhrady, odseděl si ale jen necelou polovinu trestu. Když uplynulo deset let od jeho propuštění, impulzivní Maynor si na něj počkal a zastřelil jej.

„Můj otec mě chtěl pouze chránit. Je to nejlepší otec, moc mě miluje. Jeho odsouzení je nespravedlivé,“ řekla matka tří dětí u soudu. I když prý posttraumatickou stresovou poruchu překonala, dodnes trpí depresemi a vzpomínky na zneužívání ji dohnaly k rozvodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám