Hlavní obsah

Muž v Německu najel do skupiny Afghánců a Syřanů, čtyři lidé zraněni

• Aktualizováno
Novinky, bož

Řidič v německém Bottropu krátce po silvestrovské půlnoci najel do skupinky Afghánců a Syřanů. Podezřelý byl zadržen. Podle policie se jednalo o úmyslný čin. Čtyři lidé byli těžce zraněni, uvedl server týdeníku Focus. Jedna žena byla dočasně v ohrožení života. Muž podle zpřesněných informací během noci řádil i na dalších místech, přičemž zranil i pátého člověka.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Motiv padesátiletého pachatele je předmětem vyšetřování. Policisté nevylučují, že mohlo jít o xenofobní útok.

„Orgány činné v trestním řízení v tuto chvíli vycházejí z předpokladu, že šlo o cílený útok, který byl motivován xenofobními názory řidiče,“ sdělilo v úterý médiím státní zastupitelství.

Podle aktuálních informací pachatel jezdil po ulicích delší dobu a vyhledával cizince, jež by mohl napadnout. Po incidentu v Bottropu se mu podařilo najet do dalších lidí v sousedním Essenu, kde zranil dalšího člověka.

Vyšetřovatelé se zabývají i možným psychickým onemocněním pachatele. Podezřelý byl později zadržen poblíž města Essen. Podle úřadů muž již při zatýkání vyjadřoval nenávist vůči cizincům.

Město Bottrop leží v západní části spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, v průmyslové oblasti Porúří poblíž Essenu. Žije zde téměř 120 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám