Hlavní obsah

Paraglidista v Indii natáčel při vyhlídkovém letu, zaznamenal i svůj hrůzný pád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoho mrtvého a jednoho vážně zraněného si vyžádala nedělní nehoda v Kalimpongu v západní Indii. Během vyhlídkového letu na paraglidu praskla karabina držící jedno z lan poutající padákový kluzák k sedačce. Křídlo se dostalo do spirály a pád už pilot nedokázal odvrátit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Instruktor i s turistou se zřítil na paraglidu z výšky na zemVideo: AP

 
Článek

Osudnou chvíli natočil 35letý turista Gaurav Choudhary na svůj mobil připevněný na selfie tyči, kterým si celý let nahrával. Během jediného okamžiku se obličeje plné radosti změní na výrazy hrůzy. Kamera zachytila, jak se utrhla karabina držící lano, i následný prudký pád dvojice na betonovou střechu. Krátce po nárazu lze na záběrech na obloze zahlédnout ještě něco, co připomíná část kluzáku.

Dvaadvacetiletý instruktor Purosttam Timsina tvrdý dopad nepřežil, na místě podlehl zraněním hlavy. Choudhary byl převezen do nemocnice s vážnými poraněními nohy a ruky. Jeho přátelé okamžitě podali stížnost na policii, viní organizátora turistických letů - Kalimpongskou asociaci paraglidingu - z nedbalosti.

Zveřejněná nahrávka vyvrací některá tvrzení, která den po nehodě asociace učinila. Předseda asociace Bipen Tamang uvedl, že nehoda se stala poté, co silné větry odvály dvojici od místa přistání a křídlo zavadilo o strom.

Pilot navíc zanedbal bezpečnost i tím, že si nevzal povinnou helmu. Policie navíc vyšetřuje, proč pilot neotevřel záložní padák a zda jím byl vůbec kluzák vybaven.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám