Hlavní obsah

Jižní Itálií se prohnala ničivá tornáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně tři tornáda se v úterý prohnala jižní Itálií. Jedno z nich poničilo v městě Taurisano střechy, zdi i celé domy a vyžádalo si několik zranění. Letos už jižní Itálii zasáhlo 45 tornád, což je o 19 více, než činil průměr za předchozí tři roky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tornádo u města TaurisanoVideo: Reuters

 
Článek

Celkem tři tornáda udeřila v provinciích Lecce, Crotone a Salerno během pouhých osmi hodin. První tornádo bylo pozorováno v oblasti kolem města Cutro. U městečka Taurisano se další objevilo v půl jedenácté dopoledne. Podle místních médií vyvracelo stromy, bořilo zdi, někde mu padly za oběť i celé domy. Živel si zde vyžádal dva zraněné.

Krátce po druhé hodině odpoledne zasáhlo jižní Itálii největší tornádo v podobě vodní smršti u Salerna. Škody však způsobilo naopak nejmenší, jen převrátilo dvacet kontejnerů v přístavu a lehce poškodilo jednu loď. Dva přístavní dělníci utrpěli lehká zranění.

Vodní smršť u města Salerno

Úřady teď pracují na odstraňování škod, v provinciích komplikují dopravu popadané stromy na silnicích a na železnicích.

Celkem už jižní Itálii zasáhlo 45 tornád, z toho 22 bylo vodních smrští, které dosáhly na pevninu. „Je to pozoruhodné číslo, uvážíme-li, že od roku 2014 do roku 2017 jsme zaznamenali pouze 104 tornád, což dělá průměr 26 na rok,“ uvedla v reakci na úterní počasí facebooková stránka Tornadoes in Italia.

Reklama

Výběr článků

Načítám