Hlavní obsah

Skloň hlavu, přikazoval ve Francii student s falešnou zbraní učitelce

Hrůzný incident se odehrál minulý týden ve čtvrtek na střední škole ve francouzském městě Créteil, ležícím v jihovýchodní části metropolitní oblasti Paříže. Patnáctiletý student tam na svou učitelku mířil zbraní a přikazoval jí, aby sklonila hlavu, jako kdyby ji chtěl popravit. Ačkoliv byla zbraň falešná, studentovi za čin, který označil za „žert“, hrozí až pět let vězení, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Učitelka podle deníku opravovala v jedné z tamních tříd testy, když do místnosti rázem vtrhla skupinka studentů a jeden z nich na ni začal mířit zbraní.

Na záběrech, které se rychle rozšířily na sociálních sítích, je slyšet, jak „ozbrojený” mladík dával ženě různé příkazy, čemuž se jeho kamarádi nahlas smáli.

Student, jehož identita nebyla zveřejněna, stanul v neděli před soudem pro mládež, kde uvedl, že se jednalo o žert a že v žádném případě nechtěl učitelce ublížit.

Ačkoliv byla jeho zbraň falešná, podle Daily Mailu mu hrozí až pětileté odnětí svobody, neboť s ní zacházel tak, jako kdyby byla skutečná.

Francouzský prezident Emmanuel Macron vyzval ministerstvo vnitra, „aby přijalo veškerá opatření k náležitému potrestání mladíka a zajistilo, aby se podobné chování na školách už nikdy neopakovalo“.

Reklama

Výběr článků

Načítám