Hlavní obsah

V Rakousku vykolejil vlak, na místě jsou tři desítky zraněných

Aktualizováno

U dolnorakouského St. Pöltenu vykolejil vlak úzkorozchodné železnice, dva vagóny se převrátily. V době nehody bylo ve vlaku mezi 60 až 80 lidmi včetně dětí, které jely do škol, napsala agentura APA. První informace hovoří o třech těžce zraněných a 27 cestujících s lehčími zraněními.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U St. Pöltenu vykolejil vlakVideo: AP

 
Článek

Nehoda se stala u obce Völlerndorf, která leží zhruba na desátém kilometru úzkorozchodné trati známé jako Mariazellerbahn.

„Dva vagóny se krátce po 7:00 převrátily,” potvrdil mluvčí hasičů Franz Resperger. Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek, 30 sanitek s 80 zdravotníky a lékaři, tři speciální záchranářské vozy a také tři vrtulníky, uvedla Sonja Kellnerová z dolnorakouského Červeného kříže.

Mezi zraněními převažovala poranění hlavy a hrudníku a také zlomeniny. „To souvisí se silou, jakou byli lidé vymrštěni,” řekl Resperger. Všichni zranění byli odvezeni do nemocnic v Amstettenu, Sankt Pöltenu a Vídni. Lehce zranění byli většinou transportováni do Sankt Pöltenu a někteří do Melku.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vykolejené vagóny úzkorozchodné železnice u St Pöltenu

Během nehody bylo strženo také trakční vedení. Hasiči nařídili, aby nezranění lidé, kteří byli v dalších částech vlaku, zůstali na svých místech, dokud nebyl vypnutý elektrický proud a hasiči je nevyvedli do bezpečí.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vlak poškozený po nehodě u St Pöltenu.

Po nehodě byl přerušen provoz na úseku trati mezi Sankt Pöltenem a obcí Hofstetten. Zavedena tam byla náhradní autobusová doprava. Trať má zůstat uzavřená ještě několik hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám