Hlavní obsah

V největším zábavním parku v Německu vypukl masivní požár, dvě atrakce lehly popelem

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rust

V největším německém zábavním parku ve městě Rust vypukl v sobotu velký požár. Podle ředitele parku byly zcela zničeny dvě atrakce. Europa Park byl okamžitě evakuován, v neděli už má mít ale opět otevřeno, informoval server Deutsche Welle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru v Europa Parku zcela shořely dvě atrakceVideo: Reuters

 
Článek

Požár vypukl podle policejního komisaře Ruedfigera Schauppa kolem 18:20 místního času. V tu dobu bylo v areálu zhruba 25 tisíc návštěvníků. Jak uvedli svědci, plameny šlehaly do výšky 15 metrů. Na místě zasahovaly až do noci stovky hasičů.

„Smutný den pro Europa Park. Díky všem, kteří nám pomáhali zachránit naše životní dílo! Neumím vyjádřit své pocity. Kompletně jsme přišli o atrakce Batavia a Norway, ale zatím nebyl nikdo zraněn,“ napsal na svém twitterovém účtu ředitel parku Michael Mock.

Hořet začalo v budově, ve které se nacházel sklad. Prvotní informace uváděly, že nikdo nebyl zraněn, televizní a rozhlasová stanice SWR ale v nočních zprávách oznámila, že zranění utrpěli dva zaměstnanci parku a dva hasiči.

Europa Park se nachází na jihozápadě Německa u hranic s Francií. Návštěvníkům nabízí přibližně sto atrakcí a po pařížském Disneylandu je druhým nejnavštěvovanějším zábavním parkem v Evropě. Ročně do něj zavítá kolem 5,5 miliónu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám