Hlavní obsah

V tunelu londýnského metra hodiny ležel sražený muž, jeho tělo si spletli s liškou

V londýnském metru ležel na lince Piccadilly mezi stanicemi Holborn a Russel Square bez povšimnutí 14 hodin mrtvý muž. Pracovník metra sice hned po srážce zastavil, tělo si však spletl s mrtvou liškou. Doprava tak bez omezení pokračovala dál. O události z prosince loňského roku nedávno informovala britská média.

Foto: Profimedia.cz

Londýnské metro, ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala 28. prosince asi o půl dvanácté dopoledne. Když se vlaková souprava v tunelu střetla s mužem, ihned zastavila. Pracovník londýnského metra šel incident prověřit, tělo muže si však spletl s mrtvou liškou.

Podle britských médií přitom místem za hodinu projede zhruba 26 vlaků. Během 14 hodin, co tělo na trati leželo, tak bylo přejeto nejméně třistakrát. Nejmenovaný zdroj se britskému listu The Sun navíc zmínil, že liška nebyla v těchto místech viděna 15 let.

Že se nejednalo o zvíře, nakonec potvrdily i záběry z bezpečnostních kamer, na nichž bylo vidět, jak do tunelu vchází člověk. Policie před druhou hodinou ranní následujícího dne ostatky identifikovala jako tělo sedmačtyřicetiletého muže z města Maidstone.

„S rodinou a přáteli zemřelého muže soucítíme,” uvedl mluvčí londýnské hromadné dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám