Hlavní obsah

Výbuch plynu v chilské nemocnici zabil čtyři lidi, 50 zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká rána a pak křik a chaos, záběry publikované agenturou Reuters zachycují bezprostřední reakci lidí na výbuch v chilském městě Concepción. K explozi došlo v sobotu na místní soukromé klinice. Čtyři lidé zemřeli, dalších asi 50 je zraněných. Příčinou výbuchu je podle policie únik plynu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynu v chilské nemocnici zabil čtyři lidi, 50 zraněnýchVideo: Reuters

 
Článek

Zaměstnanci kliniky měli podezření na únik plynu, proto evakuovali pacienty a zavolali pohotovostní pracovníky plynárenské společnosti Gas Sur, uvedl starosta města Álvaro Ortiz.

Pracovníci dorazili na místo, a když se domnívali, že je věc vyřešena, oznámili personálu kliniky, že se pacienti mohou vrátit dovnitř. Krátce nato, v 10:30 místního času (13:30 SEČ) se ozval ohlušující výbuch, který zničil část pětipatrové budovy.

Místní média tvrdí, že plyn údajně unikal poblíž kavárny Starbucks, která se nachází vedle nemocnice. Mezi mrtvými je jedna zaměstnankyně kavárny.

Zranění byli převezeni do dalších nemocnic ve městě. Nejméně jeden člověk je podle lékařů kvůli popáleninám v kritickém stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám