Hlavní obsah

Muž na protest proti demolici budovy shodil ze střechy své šestiměsíční dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihoafrická policie ve čtvrtek zadržela osmatřicetiletého muže, jenž shodil ze střechy jedné z budov v osadě poblíž města Port Elizabeth svou šestiměsíční dceru. Údajně se mělo jednat o protestní akt proti demolici tamních ilegálně postavených obydlí. Dítě zachytil jeden z přítomných policistů a vyvázlo bez zranění, píše server The South African.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z ilegálních osad v Jihoafrické republice, ilustrační foto.

Článek

Drama v osadě zapříčinilo nařízení demolice asi 90 ilegálně postavených obydlí. Tu se snažilo zmařit zhruba 150 demonstrantů, kteří na demoliční stroje házeli cihly a příjezdovou cestu zablokovali hořícími pneumatikami.

Když přivolaná policie situaci konečně uklidnila, jeden z protestujících vylezl spolu se svou dcerou na střechu svého obydlí a začal úředníkům vyhrožovat tím, že pokud demolici neodvolají, shodí dítě dolů.

Jeden z policistů za mužem po chvíli vylezl pod záminkou, že si s ním chce promluvit, načež se ho pokusil i s dítětem popadnout. Muži se však ještě předtím podařilo holčičku odhodit.

Padající dítě se duchapřítomným policistům naštěstí podařilo zachytit, díky čemuž vyvázlo bez zranění. Muž byl následně zadržen a obviněn z pokusu o vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám