Hlavní obsah

Neznámý útočník ve Vídni nožem těžce zranil tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Neznámý útočník ve středu večer nožem těžce zranil tři lidi ve vídeňské čtvrti Leopoldstadt. Policie po pachateli pátrá, jeho motiv je nejasný, uvedla agentura APA.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Vídeňský policista nedaleko místa útoku.

Článek

Útok se odehrál v ulici Praterstrasse nedaleko stanice metra Nestroyplatz kolem 19:45 SEČ, sdělil policejní mluvčí. Strážci zákona mají hrubý popis pachatele. Trojice zraněných byla převezena do jedné z vídeňských nemocnic.

Zraněn byl jeden muž a dvě ženy mezi 40 a 50 lety, uvedl server deníku Kurier. Policie oblast uzavřela a na místo se sjely další jednotky.

Podle Kurieru útočník nejprve napadl tříčlennou rodinu před japonskou restaurací v oblasti náměstí Nestroyplatz u vchodu do metra. Zraněnými jsou Rakušané, rodiče a dcera. Útočník je napadl zavíracím nožem.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Vídenští policisté nedaleko vstupu do metra na náměstí Nestroyplatz, kde neznámý útočník nožem zranil tři lidi.

Pachatel poté uprchl. Večer byl nožem zraněn další muž, zatím však není jasné, zda to souvisí s prvním útokem.

Policie později uvedla, že zadržela a vyslechla podezřelého. Není však jasné, zda má dotyčný s útokem něco společného. Policisté také zatím nic neřekli k motivu pachatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám