Hlavní obsah

V Německu byl těžce zraněn český řidič kamiónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při vážné nehodě na dálnici A8 nedaleko Berchtesgadenu na jihovýchodě Německa byl v úterý kolem poledne velmi těžce zraněn 51letý český řidič nákladního vozu. Srazil ho osobní automobil, když vystoupil z kabiny, informoval místní server heimatzeitung.de.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve směru na Mnichov, když 26letý řidič z bavorského Traunsteinu chtěl přejet z levého jízdního pruhu do pravého a zastavit, aby si očistil čelní sklo od soli, protože mu došla voda v ostřikovači.

Při manévru motorista zavadil o nákladní vůz, který se při následném úhybném manévru otřel o svodidla. Osobní vůz nakonec zůstal stát napříč v pravém jízdním pruhu před kamiónem. V této fázi nehody nikdo nebyl zraněn.

Když ale řidič nákladního vozu vystoupil a stál v levém jízdním pruhu, srazilo ho jiné osobní auto, které řídil 48letý Maďar.

Čech utrpěl velmi těžká zranění a vrtulník ho přepravil na kliniku v Traunsteinu. Podle policie je mimo ohrožení života, ale ponese si trvalé následky. Kromě něj při nehodě nikdo zraněn nebyl.

Dálnice byla ve směru na Mnichov několik hodin zcela uzavřena a kolona se táhla až k hraničnímu přechodu s Rakouskem Walserberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám