Hlavní obsah

Ve Španělsku porodila 11letá dívka, otcem je pravděpodobně její 14letý bratr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve španělské Murcii přivedla v pátek na svět dítě teprve jedenáctiletá dívka původem z Bolívie. Její rodiče se domnívali, že trpí vážnými střevními problémy. V nemocnici se však ukázalo, že se nachází v pokročilém stadiu těhotenství. Policie se domnívá, že otcem dítěte je dívčin čtrnáctiletý bratr, píše deník The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice Hospital Clínico Universitario Virgen de la Arrixaca ve španělské Murcii.

Článek

Dívka se údajně potýkala s velkou bolestí břicha. Její rodiče, bolivijští přistěhovalci, se domnívali, že trpí střevními potížemi, a raději přivolali záchrannou službu.

Po příjezdu do nemocnice však lékaři k překvapení všech zjistili, že dívka se nachází v pokročilém stadiu těhotenství.

Porod proběhl podle Independentu bez větších komplikací. Dívce i čerstvě narozenému chlapci se údajně daří dobře.

Tamní odborník na zdravotnictví Manuel Villegas informoval, že se jedná o zcela mimořádný případ, který nyní vyšetřuje policie. Ta se domnívá, že otcem dítěte je dívčin čtrnáctiletý bratr. Správnost tohoto tvrzení však musí potvrdit testy DNA.

Pokud se prokáže, že je otcem dítěte skutečně on, s největší pravděpodobností se trestnímu stíhání stejně vyhne. Podle španělského práva je totiž pod věkovou hranicí trestní zodpovědnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám