Hlavní obsah

V Pákistánu zadrželi Češku s devíti kilogramy heroinu

Láhaur
Aktualizováno

Na mezinárodním letišti Allami Iqbala v pákistánském městě Láhaur byla ve středu zadržena 21letá Češka při pokusu převézt z Pákistánu do Abú Zabí devět kilogramů heroinu, uvedl server geo.tv. Dívka byla identifikována jako Tereza H. České ministerstvo zahraničí zadržení ženy potvrdilo.

Foto: repro Geo News

Češka zadržená na letišti v Láhaur s devíti kilogramy heroinu

Článek

V Pákistánu byla na tříměsíční vízum, které bylo vydáno 15. listopadu a platí do letošního 14. února.

Ženu odhalili celníci, zatím ji nepředali policistům ze speciálních sil pro boj s narkotiky (ANF) a vyslýchají ji zatím sami.

České ministerstvo zahraničí ve středu po poledni potvrdilo, že žena byla zadržena. „Velvyslanectví v Islámábádu nás informovalo, že na letišti v Láhaur byla zadržena žena kvůli pašování narkotik. Je vyslýchána v prostorech letiště celníky, později bude předána pracovníkům speciálního úřadu pro boj s narkotiky,” sdělila Novinkám Irena Valentová z tiskového oddělení ministerstva zahraničí.

Žena zatím ambasádu nepožádala o pomoc, uvedla Valentová. „Honorární konzul, který je v Láhaur, vyslal na letiště své dva asistenty, kteří zjišťují podrobnosti případu,” dodala Valentová.

V Pákistánu za pašování a přechovávání narkotik může být podle zákona vyměřen trest smrti, ten se však zpravidla neuplatňuje vůči cizincům, uvádí ministerstvo zahraničních věcí na svých webových stránkách. Cizinci zadržení za pašování narkotik jsou zpravidla trestáni několikaletým vězením ve velmi tvrdých podmínkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám