Hlavní obsah

Ivana Trumpová popisuje v nové knize bouřlivý rozvod s Donaldem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Nová kniha první manželky amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivany odhaluje období jejich společného života, včetně bouřlivého rozvodu, který byl po celé týdny propírán bulvárními listy v New Yorku. V knize pod názvem Raising Trump (volně přeloženo jako Trumpovská výchova), které vyjde 10. října, Trumpová popisuje, jak se ona i jejich společné tři děti trápily jeho mileneckým vztahem s herečkou Marlou Maplesovou, kterou si později i vzal.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ivana Trumpová

Článek

Ivana Trumpová byla za realitního magnáta provdaná od roku 1977 do roku 1992. Podle deníku Daily Mail však v knize přiznala, že o tom, že je její manželství u konce, moc dobře věděla už v prosinci roku 1989. „Jednoho dne za mnou přišla mladá blondýna a řekla mi: ‚Jsem Marla a miluju tvého manžela.‘ Řekla jsem jí, aby mi šla z očí, byla jsem v šoku,“ přiznala Trumpová.

„Mohu jen kroutit hlavou nad tím, jak příšerné to bylo. Kdykoliv jsem zapnula televizi, uslyšela jsem své jméno,” vzpomíná na to, jak média propírala jejich manželskou krizi. Trampův poměr s Maplesovou tehdy vygradoval skandálním titulkem „Best Sex I've Ever Had“ (Nejlepší sex v životě) v americkém deníku New York Post v roce 1990. Onu větu měla pronést právě Maplesová na adresu Trumpa, za kterého se provdala roku 1993.

Nejstarší syn Donald s otcem rok nemluvil

Podle agentury AP Trumpová v knize rovněž napsala, že jejich nejstarší syn Donald Trump mladší s otcem nemluvil od rozvodu celý rok. V knize se však zmiňuje i o období „oteplení” vzájemných vztahů, které podle ní trvá doteď. Prý spolu hovoří asi tak jednou týdně. Ona prý Donalda Trumpa povzbuzuje, aby dál používal twitter.

Tento týden v rozhovoru pro televizi CBS News připomněla, že dostala nabídku stát se americkou velvyslankyní v Česku, ale odmítla ji, protože „její život už je perfektní”.

Dcera Ivanka by se prý mohla stát prezidentkou

Nakladatelství Gallery Books už v březnu informovalo, že kniha je nejen příběhem o mateřství, síle a houževnatosti, ale také o Ivanině dětství v komunistickém Československu, jejím útěku před režimem, životě v New Yorku, divoké romanci či o jejím mimořádném podnikatelském úspěchu.

Dnes osmašedesátiletá Trumpová, za svobodna Zelníčková, má s bývalým manželem tři děti - kromě Donalda mladšího ještě Ivanku a Erika. Také oni napsali některé části knihy a Ivana přemítá nad tím, že její bývalý manžel třeba není jediným nositelem příjmení Trump, který Bílý dům nazývá svým domovem. „Třeba za patnáct let může kandidovat na prezidentku?”, píše o dceři Ivance, která už nyní v Bílém domě pracuje jako prezidentova poradkyně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám