Hlavní obsah

Ve věku 91 let zemřel Hugh Hefner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Ve věku 91 let zemřel ve středu zakladatel legendárního pánského magazínu Playboy Hugh Hefner. Oznámila to společnost Playboy Enterprises s tím, že Hefner skonal z přirozených příčin.

Foto: Fred Prouser , Reuters

Zakladatel Playboye Hugh Hefner

Článek

„Americká ikona a zakladatel Playboye Hugh M. Hefner dnes zemřel,” uvedla společnost s tím, že se tak stalo poklidně a doma.

Odešel jeden z největších bonvivánů. Ve své vile pořádal jedny z nejlepších večírků a neskrýval zálibu v mladých a krásných ženách. Hefner vystudoval univerzitu v Illinois jeho hlavním předmětem byla psychologie a vedlejším pak tvůrčí psaní a umění. Během studií si přivydělával prodejem kreslených vtipů a stačil ještě založit časopis Shaft.

Foto: Laurent Rebours, ČTK/AP

Hugh Hefner na snímku z roku 1999 během filmového festivalu v Cannes

Po studiích nejprve pracoval ve firmě, která vyráběla a potišťovala kartónové krabice, později řídil předplatné a byl copywriterem u časopisu Esquire. Od roku 1952 se už jen věnoval tvorbě svého časopisu s názvem Playboy.

Král večírků 

První číslo tohoto dnes už světového časopisu pro muže vyšlo v prosinci 1953. Toto číslo vyšlo s Marilyn Monroe na obalu a s jejími erotickými fotkami uvnitř. Na počest této události vlastní Hefner ve Westwoodu na hřbitově Westwood Village Memorial Cemetery místo posledního odpočinku nedaleko hrobu Marilyn.

Poprvé se Hefner oženil v roce 1949, vzal si spolužačku z Nortiwesternské univerzity, Mildred Williamsovou. Rozvedli se kvůli její nevěře o deset let později. Z manželství jim zůstali syn David Paul a dcera Christie. Poté se stal králem večírků a měl poměr s mnoha  svými „playmates”.

V roce 1989 přerušil svou pověst playboye, když si vzal tehdejší „Playmate roku” Kimberley Conradovou, rozešli se o 10 let později a měli spolu syny Marstona a Coopera. Po rozchodu s Kimberley si Hef vybíral ženy pouze v rozmezí 18 a 28 let.

Hugh Hefner si zahrál v mnoha seriálech jako host mimo a režíroval hlavně lechtivé až erotické filmy z produkce Playboye.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám