Hlavní obsah

V Itálii havaroval autobus s českými turisty, řidič zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

V severní Itálii havaroval v pátek večer autobus s českými turisty, podle italských médií vyjel ze silnice a převrátil se na bok. Zemřel dvaašedesátiletý řidič, na 20 lidí bylo zraněno. Podle mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaely Lagronové není nikdo ze zraněných v ohrožení života.

Foto: twitter Emergenza24

Havarovaný český autobus v Itálii.

Článek

K havárii došlo kolem půl sedmé večer v Trentinu v údolí Val di Non mezi obcemi Sarnonico a Ronzone. Podle italské televize RAI autobus sjížděl z kopce a řidič nezvládl zatáčku.

Při nehodě zemřel řidič autobusu a řada lidí, kteří seděli v předních řadách autokaru byla vážně zraněna. Podle české ambasády v Itálii nikdo ze zraněných není v ohrožení života, informoval Český rozhlas.

Lagronová uvedla, že šlo o autobus CK Mayer & Crocus se zhruba 40 cestujícími.

Přesný počet zraněných zatím není znám. Zranilo se kolem 20 lidí, z toho asi pět středně těžce, ale nikdo není v ohrožení života. Vážněji zranění byli převezeni do nemocnice Santa Chiara v Trentu. Podle lékařů zřejmě nebudou muset být operováni, mají hlavně zlomeniny. Ostatní cestující jsou zranění lehce a byli ošetřeni v nemocnicích v Cles, Bolzanu či Meranu.

Případ podle Lagronové řeší pojišťovna, jejíž asistenční služba je v kontaktu s partnerskou pojišťovnou v Itálii a stará se nezraněným o ubytování. Příčiny nehody vyšetřuje policie. Pro české turisty přijel náhradní autobus, domů by se měli vrátit v neděli, řekla ČTK velvyslankyně v Itálii Hana Hubáčková.

Televize RAI uvedla, že řidičem autobusu byl dvaašedesátiletý Čech Karel S.

Podle vyšetřovatelů stojí za nehodou zřejmě technická závada na autobusu, nejspíše mu selhaly brzdy.

Na místě zasahovaly i tři helikoptéry a zhruba stovka záchranářů včetně řady dobrovolných hasičů z celé oblasti údolí Val di Non.

Anketa

Jezdíte na dovolenou autobusem?
Ano
29,4 %
Ne
70,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2228 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám