Hlavní obsah

William končí s létáním, chce už být princem na plný úvazek

Právo, BBC, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský princ William (35) ve čtvrtek absolvoval zřejmě svůj poslední let coby pilot záchranného vrtulníku. Chce se začít naplno věnovat královským povinnostem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poslední let prince Williama u letecké záchranné službyVideo: Reuters

 
Článek

Šlechtic, který je druhý v linii nástupnictví na trůn, svou práci u charitativní organizace East Anglian Air Ambulance (EAAA), kde létal vrtulníkem na pomoc lidem postiženým infarktem a dalším pacientům, opouští po dvou letech. Zdůvodnil to tím, že chce více pomáhat královně Alžbětě II. (91), své babičce.

V prosinci Buckinghamský palác oznámil, že panovnice přenechá patronát nad 25 charitativními organizacemi dalším členům rodiny. Plat, jehož výšku princ nikdy nezveřejnil, věnoval charitě.

Foto: Pool, Reuters

Princ William při své poslední službě u leteckých záchranářů

„Zažil jsem věci, které si budu pamatovat po celý život,“ řekl princ už v lednu. V otevřeném dopise zavzpomínal, jak na jedné z prvních akcí letěl k mladému sebevrahovi. Tato zkušenost jej natolik zasáhla, že se rozhodl věnovat se spolu s bratrem princem Harrym a chotí Kate problematice duševního zdraví.

Foto: Pool, Reuters

Princ William při své poslední službě u leteckých záchranářů

Princ také popsal, že jako pilot musel s helikoptérou při zásazích dosedat do zahrad domů, na školní pozemky i na pláže.

Reklama

Výběr článků

Načítám