Hlavní obsah

Miliardář odměnil hrdinného bezdomovce z Manchesteru bydlením

– Manchester
DPA, BBC, vpl

Obětavost a odvaha bezdomovce Stephena Jonese (35), který v pondělí večer s mimořádným nasazením zachraňoval děti zraněné výbuchem u manchesterské haly, nezůstala bez povšimnutí. David Sullivan (68), jeden z nejbohatších mužů Británie a spolumajitel fotbalového klubu West Ham United, po něm začal na sociálních sítích pátrat, aby mu mohl věnovat bezplatné bydlení v domě na půl roku.

Foto: twitter ITV News

Bezdomovec Stephen Jones, který po útoku v Manchesteru pomáhal zraněným.

Článek

„Chci mu pomoci postavit se na vlastní nohy, takový čin si zaslouží odměnu,“ upřesnil na Twitteru Sullivan, který zbohatl mimo jiné na pornografii.  „Steve byl jedním ze stovek lidí, kteří nemysleli na vlastní bezpečnost, ale ihned pospíchali postarat se o jiné. To na mě učinilo hluboký dojem. Měl by dostat šanci začít nový život,“ řekl pak BBC.

Další bezdomovec Chris Parker (33) se snažil v době těsně před explozí vyžebrat nějaké drobné před halou, kam pravidelně chodí před koncem velkých akcí.

Matka se hlásí ke ztracenému synovi

Pak mu zemřela v náručí šedesátiletá žena, avšak zmrzačené děvčátko donesl až k záchranářům. Na internetu spontánně vznikla sbírka na jeho podporu, na níž se už shromáždilo na 44 tisíc liber (1,34 mil. korun).

Navíc se mu na Facebooku ozvala matka, která prosila, aby s ní navázal kontakt. „Je to můj syn, s nímž jsme se na dlouhou dobu odcizili. Nevěděla jsem, že skončil jako bezdomovec. Teď prokázal extrémní statečnost. Prosím, spoj se se mnou, Chrisi,“ napsala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám