Hlavní obsah

Milán zažil první masívní razii policie proti ilegálním migrantům

Právo, Josef Kašpar
Řím

Policie v Miláně spustila v úterý první masovou akci proti ilegálním migrantům, kteří se shromažďují na řadě frekventovaných míst a vyvolávají značné problémy bezpečnostní i hygienické. Tři stovky policistů a karabiniérů – někteří dokonce i na koních – bleskově uzavřely přístupy na prostranství na náměstí Duca d’Aosta před milánským hlavním nádražím. Zároveň byly uzavřeny i vchody do metra a nádražní vestibul.

Foto: Profimedia.cz

Uprchlíci v Miláně (archivní foto)

Článek

Bezprostředním impulzem zásahu byl útok migrantů houfujících se před nádražím na policisty, kteří je žádali o předložení dokumentů.

Při razii bylo 53 přistěhovalců zadrženo a eskortováno na policejní velitelství.

Akci uvítal tajemník Ligy Severu Matteo Salvini: „Konečně! Jsem nadšen, dík policistům a karabiniérům. Situace už byla skutečně neúnosná.“

Vyhošťování migrantů z Milána

Za to ho jeden ze zadržených migrantů původem z Tuniska nazval fašistou a označil ho za „hanbu pro celou Itálii“. Razii uvítal i šéf regionální vlády Roberto Maroni, též z Ligy Severu.

Naopak z řad Demokratické strany, která vede milánskou radnici, zazněly názory nejednotné: městská radní pro bezpečnost Carmela Rozzaová s nadějí řekla, že „doufá, že nejde o ojedinělou akci“, zatímco radní pro sociální záležitosti Francesco Maiorino prohlásil, že „podobné akce nevedou k výsledkům“. Extrémní levice dokonce soudí, že už jde o „hon na cizince“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám