Hlavní obsah

Na vesnici v Kyrgyzstánu se zřítilo turecké nákladní letadlo, zemřelo přes třicet lidí

– Biškek • Aktualizováno

V Kyrgyzstánu se v pondělí při pokusu přistát zřítil turecký nákladní Boeing 747. Počet obětí stoupl na 37, uvedla ruská agentura RIA Novosti s odvoláním na kyrgyzské ministerstvo pro mimořádné události. Většinou jde o obyvatele vesnice, kam stroj spadl. Mezi mrtvými jsou i děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád letadla na Kyrgyzskou vesniciVideo: Reuters

 
Článek

Boeing 747 mířící z Hongkongu do Istanbulu havaroval poblíž mezinárodního letiště Manas, které je od metropole Biškeku vzdáleno asi 25 kilometrů. V Kyrgyzstánu měl stroj naplánováno mezipřistání.

Foto: Vladimir Pirogov, Reuters

Trosky letadla, které se zřítilo v Kyrgyzstánu

Letoun havaroval v 7.31 místního času v husté mlze, která nad Biškekem panovala, uvedly kyrgyzské úřady podle Al-Džazíry. Podle řídící věže na letišti Manas ale byly povětrnostní podmínky normální a zřejmě šlo o chybu pilota.

Zřítil se dva kilometry od přistávací dráhy, uvedla agentura Interfax s odvoláním na kyrgyzské ministerstvo dopravy.

Stroj společnosti ACT Airlines podle kyrgyzské agentury 24.kg přeletěl přistávací dráhu, trupem zavadil o val ohrazující letiště a dopadl do vesnice.

Foto: Vladimir Pirogov, Reuters

Policista na místě pádu letadla

Letadlo poškodilo 32 domů, uvedla agentura RIA Novosti. Většinu obětí tvoří obyvatelé vesnice, ale zahynuli také čtyři členové posádky včetně pilotů, uvedl ředitel záchranné služby Muchammet Svarov. Mezi oběťmi je také nejméně šest dětí. Osm osob utrpělo zranění.

Počet obětí postupně rostl, původně se jich udávalo 16, pak 32.

Místní média uvádějí, že let TK6431 podnikly aerolinky Turkish Airlines, které pád potvrdily. Podle serveru Flightradar patřil stroj s imatrikulací TC-MCL istanbulské společnosti ATC MyCargo Airlines, kterou vlastní čínská skupina HNA.

Reklama

Výběr článků

Načítám