Hlavní obsah

Manželé se vydávali za oběti teroru v Paříži, aby získali peníze. Soud je poslal do vězení

Francouzský soud ve čtvrtek poslal do vězení manželský pár, který získal podvodem dohromady 60 tisíc eur (přes 1,6 milionu korun) poté, co se nepravdivě přihlásil, že se stal obětí teroristických útoků v Paříži z loňského listopadu. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Pár se vydával za oběti útoků v Paříži (ilustrační foto)

Článek

Prokuratura žádala trest pět let pro muže a 30 měsíců pro jeho manželku. Soud ve městě Grasse na jihovýchodě Francie jim ale udělil tresty přísnější — šest let pro muže a tři roky pro ženu. Zároveň jim nařídil vrátit peníze, které podvodně získali.

Manželé podle prokuratury tvrdili, že se loni 13. listopadu nacházeli nedaleko fotbalového stadionu Stade de France, kde se tehdy odpálili tři útočníci. Ve skutečnosti se ale nacházeli v 900 kilometrů vzdáleném Antibes na Francouzské riviéře.

Při několika teroristických útocích zahynulo v Paříži celkem 130 lidí a několik stovek dalších utrpělo zranění.

Manželský pár, který má dvě malé děti, získal peníze z fondu, který byl otevřen pro oběti útoků. Telefonní záznamy nicméně ukázaly, že ani jeden z nich nebyl v osudnou dobu ve francouzské metropoli. Peníze údajně utratili pro své děti a zakoupili za ně i několik automobilů.

Reklama

Výběr článků

Načítám