Hlavní obsah

Při neštěstích ve dvou čínských dolech zahynulo 38 horníků

Nejméně 38 lidí zahynulo za posledních pět dnů při dvou důlních neštěstích v Číně. Oznámila to čínská státní média. Jednadvacet horníků zahynulo v úterý po explozi v uhelném dole na severovýchodě Číny. V sobotu agentura Nová Čína informovala o druhém neštěstí, při němž zahynulo 17 horníků v uhelném dole v severočínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko.

Foto: China Daily, Reuters

Záchranáři pracují při důlní nehodě ve městě Čchi-tchaj-che v provincii Chej-lung-ťiang, v uhelném regionu hraničícím se Sibiří.

Článek

Při sobotním neštěstí zůstalo po výbuch mnoho dalších horníků uvězněno pod zemí, dodala agentura Nová Čína bez dalších podrobností.

K úterní nehodě došlo ve městě Čchi-tchaj-che v provincii Chej-lung-ťiang, v uhelném regionu hraničícím se Sibiří. Příčiny neštěstí zatím nejsou známy.

Čína je největším světovým producentem i spotřebitelem uhlí. Neštěstí v tomto sektoru jsou v zemi poměrně častá. V roce 2014 při nehodách v uhelných dolech registrovaly čínské úřady 931 úmrtí, zahraniční experti jsou ale přesvědčeni, že bilance je vyšší.

Při poslední silné explozi v dole v západočínském regionu Čchung-čching zahynulo letos 31. října 33 havířů.

Díky uzavření mnoha nebezpečných šachet se v Číně v uplynulých letech počet tragických úmrtí horníků snížil. Čínské úřady oznámily, že plánují z bezpečnostních důvodů uzavřít dalších více než 1000 zastaralých dolů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám