Hlavní obsah

Slonice v marocké zoo zasáhla kamenem sedmiletou dívku, ta zemřela

Slonice v zoo v hlavním městě Maroka Rabatu vymrštila z výběhu kámen, který trefil sedmiletou dívku. Ta byla převezena do nemocnice, ale během několika hodin následkům zranění podlehla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Slonice jménem Assia sebrala chobotem balvan, mávala jím a hodila ho směrem k dívce. Podle svědků si ji otec vysadil na ramena a zády k výběhu pózovali matce na fotografii. Kámen trefil dítě zezadu do hlavy, uvedla BBC. Neštěstí se stalo v úterý.

Mluvčí zoologické zahrady vyjádřil rodině soustrast, ale konstatoval, že nedošlo k žádnému bezpečnostnímu pochybení ze strany zoo a výběh vyhovuje standardům. Podobné nehody jsou podle něj vzácné a nedají se předvídat.

Snažili se zastavit krvácení

Ředitelka výzkumu slonů v trustu Amboseli Phyllis Leeová uvedla, že cílené házení kamenů a větví slony je velmi neobvyklé. „Může se to stát, když jsou sloni frustrovaní nebo se nudí. Podle mého názoru je nepravděpodobné, že by se slon přímo zaměřil na dívku. Projevil frustraci. Není možné předvídat, co zvířata v zajetí udělají,“ citovala ji BBC.

Kolemjdoucí pořídil záběry, na nichž je vidět, jak se lidé, kteří byli poblíž, snažili zastavit krvácení a starali se o dívku až do příjezdu sanitky, která ji v bezvědomí převezla od blízké nemocnice.

Tato tragédie byla první od otevření zoo v roce 2012, uvedl Daily Mail na svém webu. Uživatelé na sociálních sítích podle serveru diskutovali o dlouhém čekání na sanitku a vyjádřili se pro zřízení vlastní ambulance přímo v zoo.

Reklama

Výběr článků

Načítám