Hlavní obsah

Na palubě letadla Air France výbušnina nebyla. Šlo o falešný poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podezřelý předmět na palubě letadla Air France neobsahoval výbušninu. Podle šéfa společnosti letadlo v Keni nouzově přistálo kvůli falešnému poplachu.

Foto: Edwin Kana, ČTK/AP

Letadlo Air France v Mombase

Článek

Letadlo společnosti Air France se 473 lidmi na palubě nouzově přistálo v keňské Mombase. Boeing 777 letěl z ostrova Mauritius do Paříže. Údajně podezřelý předmět byl nalezen na záchodě.

Policejní mluvčí Charles Owino uvedl, že Boeing 777 měl na palubě 459 pasažérů a 14 členů posádky.

Let číslo 463 odstartoval z Mauricia v sobotu ve 21:00 místního času a do Paříže měl dorazit před 6:00 SEČ.

Vyslechli pasažéry

Do Mombasy se vypravil keňský ministr vnitra Joseph Nkaissery, který na tiskové konferenci řekl, že vyšetřovatelé vyslechli několik cestujících z letadla.

„Jsme v kontaktu s Mauritiem, abychom zjistili, jak vypadaly bezpečnostní prohlídky pasažérů,” řekl dále ministr. O evakuované lidi se starají zaměstnanci letiště a společnost Air France uvedla, že do Mombasy posílá náhradní stroj, který by měl cestující dopravit do Paříže. Letadlo by mělo odstartovat v podvečer.

Francie po listopadových útocích v Paříži bere každou hrozbu související s možným terorismem velmi vážně. Od útoků platí v zemi výjimečný stav provázený mimořádnými bezpečnostními opatřeními a zvýšenými pravomocemi policie.

Anketa

Bojíte se létat kvůli terorismu?
Ano
55,9 %
Ne
33,4 %
Bojím se létat z jiných důvodů
10,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4428 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám