Hlavní obsah

Námořnictvo našlo po týdnu trup ztracené jachty, posádka je nezvěstná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston
Aktualizováno

Loď amerického námořnictva objevila v pátek převrácený trup britské jachty Cheeki Rafiki, která před více než týdnem zmizela v Atlantiku asi 1600 kilometrů od pobřeží amerického státu Massachusetts. Čtyři členové posádky jachty jsou stále nezvěstní a pobřežní stráž oznámila, že pátrání po nich skončí v sobotu v deset večer místního času (4:00 SELČ), pokud se neobjeví stopy, že jsou stále naživu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trup ztracené jachty byl po více než týdnu nalezen v AtlantikuVideo: Reuters

 
Článek

Zkušení jachtaři Andrew Bridge, Paul Goslin, Steve Warren a James Male se vraceli z regaty v Karibském moři a naposledy se hlásili 16. května z pozice vzdálené asi 1500 kilometrů východně od Massachusetts. Oznámili, že jejich pravidlo začalo nabírat vodu a že jsou nuceni změnit trasu a zamířit na Azorské ostrovy. Na palubě jachty byl záchranný člun pro 12 osob, po němž se stopy nenašly.

Důstojník americké pobřežní stráže Robert Simpson agentuře AP sdělil, že vrtulník dnes zahlédl trup a posádka malé lodi poté na místě zjistila, že převrácené plavidlo nese jméno Cheeki Rafiki. Jeden z členů posádky po vstupu do vody zjistil, že kabina jachty je zcela zatopená a okna jsou rozbitá.

Americká pobřežní stráž původně záchranou operaci ukončila už na konci minulého týdne s tím, že možnost přežití při ztroskotání v této části Atlantiku je asi 20 hodin. V Británii se ale pod petici žádající další pátrání podepsalo na 200 000 lidí a britská vláda vyzvala k obnovení operace, což se v úterý stalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám